Vallomás a megfeneklett novelláról

Szép őszi keddet!

Úgy döntöttem, ezt a bejegyzést nem halogathatom tovább, ezért most bevallom: nem megy. Az a nyavalyás random novella – igen az, ami hetekkel ezelőtt került beharangozásra… – egyszerűen nem fog elkészülni. Az ötlet jó volt, a gyakorlás meg szükséges, tehát minden mellette szólt. De nem működik, a vége nem áll össze, a csattanó a kanyarban sincs, és lapos az egész. (Ide szerettem volna egy rettentően találó hasonlatot arra, milyen lapos, de korán van, és még kávét se ittam, szóval mindenki helyettesítse be ide azt, ami a laposról eszébe jut, köszönöm.)

Szóval elismervén a vereséget, bevallom, hogy nem megy. Pillanatnyilag annyira benne élek azokban a történetekben, amiken dolgozom, hogy a random generátor által feldobott szituáció fikarcnyit sem érdekelt, a karakterek szintúgy, untam az egészet, és csak arra vártam, hogy visszatérhessek a többiekhez, akiket félretettem ennek a novellának a kedvéért.

És most némiképp megkönnyebbültem, hogy elismertem. Annyira nem is volt nehéz, mint hittem.

Viszont, van jó hír is! (Ühüm, próbálok visszajönni… :D)

A mesekönyv folytatása maholnap elkészül (nagyjából a szó szoros értelmében, ugyanis kb. négyszáz szó van vissza belőle, tehát ma vagy holnap). A Horgony és masni újraírása gőzerővel elindul, most már nem koncentrálok semmi másra, így remélhetőleg az is rohamléptekben fog haladni. Egyetlen kihívás lesz benne: az elején megtalálni az új hangot, amivel kicsit sötétebbre, kicsit borúsabbra tudom venni a figurát. Persze, a humor és a romantika megmarad fűszernek, de szeretném, ha a stílus felnőne a sztori mondanivalójához. (Szurkoljatok, hogy működjön!)

Persze, a random novellán kívül van más tervem is a gyakorlásra, amit egyelőre nem tennék közzé, hátha a végén ezzel is úgy járok, hogy sosem jutok el a befejezéséig.Addig is, míg új hírekkel jelentkezem – vagy a rendkívül izgalmas és titokzatos új ötlettel (lásd, utolsó előtti bekezdés) – legyen csodaszép az ősz, gyűjtsetek gesztenyét, igyatok sok-sok teát és forró csokit, csináljatok sütőtökös lattét, és olvassatok!

Üdv,

V.

Megjegyzések