Így készül – kulisszatitkok a Horgony és masni keletkezésének körülményeiről, azaz a valaha volt legkacifántosabb cím

Csodás reggelt!

Kitartás mindenkinek, itt a péntek ;) De addig is, míg a hétvégére várunk, jöjjön egy kis betekintés a regényírás kulisszái mögé.A Horgony és masni első verziója 57.000 szó körül mozgott, amit az előzetes tervek szerint csaknem megduplázok. Szeretném, ha sokkal több steampunk elem kapna helyet benne, és persze rengeteget dolgoztam a háttér kidolgozásán is, így jobban megismerhetitek majd a világot, ahol a történet játszódik, sőt, a főhősök múltját is.

Elsőként itt van az általam készített kezdetleges térképecske, ami leginkább számomra szolgált mankóként, hogy el tudjam helyezni valahol a történet színterét alkotó városokat, valamint fel tudjam mérni a távolságokat és az adott domborzati, éghajlati viszonyokat.Ezen jól látszik, hogy a történéseknek Solimere szigete ad otthont, ami Gen szerint pillangó, Rubén szerint denevér alakú (ebben egyelőre nem sikerült megegyezniük…).

Az északi hegyvidékes részen található Nuagais, az események kiindulópontja, alatta pedig a napfényes Fonterre. (Fonterre alatt-mellett pedig főbb szövetségesük, Tardent.)

Ahogy halad előre a történet, egyre több területet járunk majd be, így igyekezni fogok egy pontosabb térképet rajzolni, lehetőleg olyat, amin a közeli nagy kontinens is látható.

 A történetbe rengeteg új elem került, amik kitöltik a korábbi hézagokat, illetve színesítik az eseményeket. Sokhoz ezek közül jelentős kutatómunkát kellett végeznem, így mostanra számos témában alaposan ki lettem művelve, kezdve a hegedűkészítéstől a 1800-as évek otthonainak felépítésén és veszélyein át (gázvilágítást alkalmazó helyiségben a karakterek ne sétáljanak nyílt lánggal!) a gőzgépek működéséig. Nagyon szeretném, ha ezek az ismeretek mind megjelennének a történetben, és érdekesebbé, szórakoztatóbbá tennék számotokra.Jelenleg maga a cselekményvázlat 12 oldal, bár ez egy jelenetlistás megoldás, helyenként részletesebb, mint kéne, másutt pedig korántsem elég részletes, de folyamatosan kiegészítésre kerül, és ellátom néhány megjegyzéssel is.

Nagyon szeretem ebben a sztoriban, hogy a szereplők sokan vannak, és elég sokfélék, úgyhogy öröm velük dolgozni. Bár bevallom, néha zsong a fejem tőlük, néha egyáltalán nem bírnak magukkal :)
Ha érdekel, hogyan képzelem őket, szívesen megosztok néhány képet – nem bírtam ki, hogy ne társítsak konkrét arcokat hozzájuk –, bár a blog Facebook oldalán már volt rá példa, hogy közzétettem egyet-egyet.

És akad még egy dolog, ami elképesztően fontos számomra ahhoz, hogy ez a történet jól működjön, az pedig nem más, mint a zene. Írás közben nem hallgatom, egy ideje rájöttem, hogy túlságosan befolyásol a hangulata, viszont írás előtt, vagy épp miközben anyagot gyűjtök, vagy a jegyzeteken dolgozom, folyamatosan hegedűt hallgatok. Néha a Vitamin String Quartet csodás feldolgozásait, néha Mozart darabokat, néha számomra ismeretlen szerzők muzsikáját. A lényeg, hogy ráhangolódjak a világra. Ezekből is szívesen megosztanék veletek egy csokorra valót, de lehet, hogy ezt az újraírás utánra tartogatom, és megpróbálom az egyes dalokat az egyes karakterekhez kötni.

Végül, de nem utolsó sorban, készítettem egy kedvcsináló videót az Adobe Spark segítségével, amit szintén megpróbálok közzétenni majd, amint elégedett leszek vele :D

Itt pedig íme egy fotó az asztalról, ahol a történetek készülnek. A csodás, motivációs háttérképemen a 11. Doktor látható, aki sosem hagy lazsálni. Ezúton is hálás köszönet, Doktor!A végére tartogattam két érdekes, aprócska hírt. Befejezésül jöjjenek ezek:

A „Random péntek” terveim szerint ma indul. Az ötlet, amit a múlt pénteken plot generatorral kiválasztottam (pontosabban, amit kiválasztott nekem), elég izgalmas volt, úgyhogy azt hiszem, a továbbiakban jó kis tapasztalat lesz ez a játék.

A mesekönyv folytatása hamarosan elkészül, nagyon bízom benne, hogy legalább olyan szerethető lesz, mint az első rész. Én igazán igyekszem :)

Egyelőre ennyit mára.

Fantasztikus, ihletben és olvasnivalóban gazdag hétvégét nektek! És ha tehetitek, nézzetek vissza este, az első random novelláért ;)

V.

Megjegyzések

  1. Csodálatos háttérkép :3 Nekem mondjuk a 10. Doktor a szivem kis csücske, de 11. szorosan a második.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Mindketten fantasztikusak voltak! ;)

      Törlés

Megjegyzés küldése