Horgony és masni - ismertető, ismerkedő


Szép estét!

Mindenekelőtt egy gyors hír: már megtalálsz a Facebookon is! A dolog egyelőre kísérleti stádiumban, de szeretnék minél több kis hírt, és a történetekhez kapcsolódó apróságot itt megosztani Veled. Meg persze az is megeshet, hogy olykor csak linkelek egy-egy ihletadó dalt, ajánlok egy könyvet, vagy épp egy filmet, hátha kedvet kapsz hozzá Te is :)

És most térjünk át a mai bejegyzés fő témájára, a Horgony és masnira!

Ez a történet a nyári Camp NaNo alkalmával született, és hamar a szívembe lopta magát, ezért úgy döntöttem, végigviszem a projektet, bár a Camp NaNo véget ért, és az 50.000 szót nem sikerült első nekifutásra teljesíteni.

Mostanra a sztori a végéhez közeledik, a főhősök kellően összezavarodtak, és várják a „grande finale”-t, ahol végre elvarrom a szálakat :D

Ha meg kellene határoznom a műfaját, kissé bajban lennék, mert bár a díszlet steampunkos, a technikai információk nem olyan hangsúlyosak, hogy steampunknak lehessen nevezni. Az urban fantasy sem állja meg a helyét, mert nincsenek benne sem szellemek, sem angyalok, sem vámpírok, de még egy árva vérfarkas sem. Szóval leginkább YA kalandregénynek nevezem steampunk körítéssel. (Ha valaki nincs képben a fogalommal, gyorsan csekkolja: https://hu.wikipedia.org/wiki/Steampunk )

Ami még fontos, hogy a nevek, a jó ég tudja hogyan, vagy miért, egytől egyig franciák :) Bár nem titok, hogy rajongok a francia kultúráért, ez nem tudatos választás volt. Először felbukkant Gen (becsületes nevén Geneviéve), majd őt követte Gilbert, Leroy kapitány, Rubén és a többiek, igazán nem volt mit tennem. Így tehát, ha valahol furcsálljátok a ragozást, ez lehet az oka, hogy a francia kiejtéshez igazítottam :)

Kis ízelítőként mutatom a fülszövegszerű összefoglalót, amivel kapcsolatban nagyon örülnék a véleményednek ;)

„Gen pontosan tudja, mások szerint hol a helye – de egyáltalán nem ért egyet velük.
Miután nem hagyta, hogy házasság címén áruba bocsássák, kénytelen megszökni a szülői házból, és boldogulni egy olyan világban, ahol egy lány értéktelen, egy okos, talpraesett lány pedig egyenesen természeti csapás.
Egy kis híján balul végződő lopási kísérlet során találkozik Gilbert-rel, a királynő szolgálatában álló égenjáróval, aki a legendás diplomáciai léghajón, az Acélgriffen szolgál.
Ezzel a találkozással kezdődik Gen számára a hosszú utazás, ami a főváros utcáiról egyenesen a szomszédos ország hercegének várába repíti, ugyanis a királynő és a diplomáciai küldöttség feladattal bízza meg: a szabadságáért és busás jutalomért cserébe el kell csábítania Fonterre hercegét, és kicsalni tőle a titkos fegyvereik tervrajzait, mielőtt lesújthatnának az országukra.
Miközben Gen egyre jobban belebonyolódik a politikai csatározásokba és az udvari intrikákba, vonzalmak sokszögei bontakoznak ki körülötte, árulások és hőstettek váltják egymást, míg végül a lány felteszi a legfontosabb kérdést: ezúttal az eszére, vagy a szívére hallgasson, vajon létezik-e a helyes út?”

Ha kíváncsi lennél a részletekre, jelezd bátran, én majd igyekszem összeválogatni néhány érdekes, de a cselekményre nézve nem árulkodó jelenetet.

Pénteken érkezem egy eszmefuttatással a karakterekről (általánosságban, egyelőre nem a történetre vonatkozóan), addig pedig sok olvasnivalót, és sok ihletet kívánok!

Jó éjt,

V.

Ps.: A kép eredetijét hiába kerestem, sajnos már nem találtam... Mindenesetre, én így képzeltem a Horgony és masni hősnőjét, Gent.

Megjegyzések